Wachtwoord vergeten?
Advertentie plaatsen

Veilig handelen

Handel veilig, succesvol en plezierig

Het merendeel van de (ver)kopers op Marktplanet.nl heeft goede bedoelingen en is betrouwbaar. Zij versturen producten zoals afgesproken en betalen netjes op tijd. Helaas is er – net als in de echte wereld – ook een kleine groep mensen die misbruik maakt van het vertrouwen van anderen. Bekijk onze tips onder Kopen, Verkopen,draagt bij voor een veilige, succesvolle en plezierige (ver)koop.
 

Handel veilig, succesvol en plezierig

Voor veilige en succesvolle transacties op Marktplanet.nl raden wij u aan om eerst de checklist door te nemen.

Marktplanet.nl hecht er veel waarde aan dat het vertrouwen van gebruikers in een veilige internethandel wordt beschermd. De rol van Marktplanet.nl als advertentie platform is hierin faciliterend. Kopers en verkopers vinden elkaar via de site, maar de afspraken worden onderling gemaakt. Marktplanet.nl speelt geen rol in de totstandkoming van de (ver)koop en de onderling gemaakte afspraken. U bepaalt dan ook zelf met wie en hoe u de (ver)koop tot stand brengt.

In het geval dat de transactie toch is misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de Politie.

 

Top 5 gouden tips voor veilig handelen

Doe online niets wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!

Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Marktplanet.nl, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact. Controleer de verkoper: Google zijn gegevens en check telefoon en bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting. Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?